Merkez Bankasından Yeni İndirim

Piyasaların nefesini tutarak merakla beklediği kritik açıklama geldi. Son 2 ay art arda faiz koridorunun üst bandında indirime giden Merkez Bankası (TCMB), yılın 6’ncı Para Politikası Kurulu (PPK)  toplantısını da pas geçmedi. Merkez, faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürerek yüzde 9’a çekti. Faiz koridorunun alt bandı ve politika faizi sabit kaldı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamaya göre, marjinal fonlama oranı yüzde 9.50’den yüzde 9’a indirilirken, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutuldu. 

Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulurken, geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalar arası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutuldu, borç verme faiz oranı ise yüzde 12’den yüzde 11,50’ye indirildi.

Merkez Bankası, borç verme faiz oranı yüzde 10,5’e indirdi.

UZMANLAR DA ÜST BANTTA İNDİRİM BEKLİYORDU

Uzmanlar faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim bekliyordu.

3 AYDA TOPLAM 150 BAZ PUAN İNDİRİM!

Merkez Bankası nisan ve mayıs ayındaki toplantısında da faiz koridorunun üst bandını 50’şer baz puan indirmişti. Böylece nisan ayından bu yana yapılan toplam indirim 150 baz puana ulaştı.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir